Jezik

eng

Pratite nas

Barbari Sukovoj uručena nagrada Beogradski pobednik

Pred FEST-ovom publikom, u punoj Velikoj sali MTS Dvorane, zvezdi ovogodišnjeg festivala Barbari Sukovoj, nemačkoj glumačkoj divi, uručeno je priznanje počasni Beogradski pobednik za poseban doprinos filmskoj umetnosti. Statuu Beogradskog pobednika gošći je uručio umetnički direktor FEST-a, Jugoslav Pantelić, rekavši da je privilegija imati Barbaru Sukovu za gošću festivala.
- Jedno je dobiti priznanje za ulogu, ali je sasvim drugačija stvar biti nagrađen za dopinos filmu. To je šira i veća stvar - navela je Sukova, dodavši da je film umetnost koju ne stvara samo jedan čovek:
- Želim da odam priznanje brojnim rediteljima i scenaristima, glumcima i snimateljima, kostimografima i šminkerima, kompozitorima, svim divnim ljudima sa kojima sam imala priliku da sarađujem i svi su oni stajali u pozadni mog uspeha. Imala sam sreće da radim sa divnim timovima i zahvalna sam filmu što mi je pružio toliko uživanja i radosti. Privilegija je imati festival poput ovog. Dolazeći na FEST videla sam ljude na aerodromu i u restoranima zagledane u svoje telefone. Pandemija nas je otuđila, navikli smo da sedimo u svojim domovima i gledamo filmove ili TV serije. Zato bioskopi postaju gotovo sveta mesta na kojimaimamo privilegiju da filmove gledamo zajedno, zajedno da se smejemo, zajedno da plačemo, gde smo povezani i da mozemo da govorimo o filmu - rekla je Sukova i naglasila
- Moja želja je da idemo u bioskope, da mladi reditelji dobiju priliku da snimaju filmove i da ne ostanemo zaključani u sobama - zaključila je Barbara Sukova kazavši da jedva čeka da kaže sinu Viktoru da je dobila još jednog Pobednika.
Publika FEST-a posle uručenja nagrade imala je priliku da pogleda film DALILEND rediteljke Meri Haron sa Benom Kingslijem i Barbarom Sukovom u glavnim ulogama.

Galerija