Jezik

eng

Pratite nas

Film GEJM - “Dobar čovek u zlim vremenima“

O srpsko-američkoj koprodukciji, filmu "Gejm", govorili su Ana Lazarević, reditelj, scenarista i producent, glumac Branislav Trifunović, ali i Mehdi Hamoudipourarabi glumac-naturščik koji u ovom filmu tumači jednu od uloga.
Ana Lazarević rediteljka, scenaristkinje i producentkinja filma “Gejm” rekla je da iako je film imao svetsku premijeru na festivalu u Torontu za nju je posebno značajno prikazivanje na FEST-u. 
Kako je objasnila, naslov njenog prvenca “Gejm” je naziv za nastojanje migranata da izbegavanjem zvaničnih graničnih prelaza nađu svoj put kroz Balkan i stignu u zapadnije države Evrope.
- Ideju za ovaj film dobila sam iz razgovara sa prijateljicom koja je novinar i koja se bavila problematikom migranata u ovom delu svata, a kasnije sam scenario razvijala koz razgovore sa samim izbeglicanma u jednom miganstkom centru u Banji Koviljači i Grčkoj. Takođe sam znala da želim da film ima tu moralnu dilemu po pitanju posla glavnog junaka- objasnila je Ana Lazarević pred novinarima FEST-a.
Prema rečima glumca Branislava Trifunovića, koji tumaći glavnu ulogu, lik Strahinje koji je uključen u lanac krijumčarenja migranata na Baklanu “on je samo dobar čovek u zlim vremenima”
Trifunović je istakao da je glavna karakteristika njegovog lika je nasnađenost u okolnostima koje su mu date.  
Prema rečima Ane Lazarević tinejdžere koji u filmu tumače migrante i koji u filmu igraju “the game” pronašla je na kastinzima koji su bili ogranizovani među samim izbeglicama, a samo proviđenje joj je pomoglo da među njima pronađe mlade ljude koji su baš ono što joj je za film trebalo, poput bibokserskog talenta glumaca-naturščika.
Glumac-naturščik Mehdi Hamoudipourarabi rekao je da je trenutno odustao od gejma I našao svoje mesto pod suncem. On u Srbiji pohađa srednju školu, naučio je srpski jezik, radi na nekim svojim projektima i sebe vido ovde ban u par narednih godina.

Reprize filma “Gejm” zakazane su  2. 3. u 15.00 u Dom omladine i 3.3. u 13.30 u Kombank dvorani.  
Premijera filma GEJM nas očekuje večeras, 1. marta u 20.00 u Domu omladine u okviru programa FEST Fokus.

Galerija

SPONZORI

 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
Embassy of Canada to Serbia, North Macedonia and Montenegro
 
Italijanski kulturni centra