Jezik

eng

Pratite nas

Film Medeni na 48. FEST-u

Ono što je interesantno je činjenica da je Labaf sam napisao i scenario za ovaj film, koji je ujedno njegov prvi scenario za dugometražni film. On je tekst napisao po sopstvenim iskustvima, a priča prati furiozno glumčevo detinjstvo i njegove rane odrasle godine.

Glavni lik je dvanaestogodišnji dečak Otis koji je televizijska zvezda u nastajanju. Onog trenutka kada počne da postiže uspeh, u Otisov život se vraća njegov nasilni otac, alkoholičar, koji preuzima starateljstvo nad njim. Film prati ovaj buran odnos oca i sina koji traje skoro deceniju, a iako su to iskustva koje je Labaf proživeo kao dečak, zanimljivo je da u filmu on tumači svog problematičnog oca.

Snimanje filma trajalo je svega 19 dana, a za izraelsko - američku rediteljku Almu Harel ovo je takođe izvestan debi, budući da je u pitanju njen prvi dugometražni film. Harel se do sada bavila dokumentarcima, te je za film Love True osvojila Grand Prix za najbolji dokumentarac na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima.

Medeni, inspirisan stvarnim događajima, premijerno je prikazan na Sandens festivalu 2019. godine, nakon čega je nagrađen stajaćim ovacijama. Do sad je nominovan za 32 nagrade.

Sve filmove u okviru FEST-ovog Glavnog takmičarskog programa možete pogledati od 28. februara do 8. marta.

Sponzori

 
Grad Beograd
 
Ministarstvo kulture i informisanja - Republika Srbija
 
CEBEF - Centar beogradskih festivala
PARTNER
MTS
 
SPONZORI
Knjaz Miloš
 
 
 
 
Tikves