Jezik

eng

Pratite nas

GUADANJINOV FILM “KOSTI I SVE“ SAMO NA FEST-u

Glavni junaci ovog romantičnog horora o "identitetu" i društvenim "izgnanicima", kako ga je opisao Gvadanjino, su Maren i Li, dvoje neobičnih saputnika i usamljenika, koji zajedno kreću na putovanje po američkom srednjem zapadu osamdesetih godina prošlog veka.

U glavnim ulogama su Tejlor Rasel i Timoti Šalame, a pojavljuju se i Majkl Stulbarg, Kloi Sevinji, Dejvid Gordon Grin, Andre Holand, Džesika Harper i Mark Rajlans.

Ovo je prvi Guadanjinov film snimljen u američkoj produkciji,. Na njemu je radio sa svojim dugogodišnjim saradnikom, američkim scenaristom Dejvidom Kajganićem. Film je ekranizacija istoimenog romana Kamile DeAnđelis.

Ovim putem FEST nastavlja tradiciju prikazivanja filmova Luke Guadanjina ("Ja sam ljubav", "Rasprskavanje", "Neverovatna devojka", "Suspiria"), vodećeg italijanskog autora svoje generacije.

"Kosti i sve" biće prikazan u okviru selekcije Gala u sledećim terminima: 1. marta u 22 sata i 2. marta u 14.30 u Sali 1 mts Dvorane, 3. marta u 22 u Sali 1 Sinepleksa Ušće, 4. marta u 22 u Dvorani Kulturnog centra Beograd i 5. marta u 22 u Sali 5 Sineplek Galerije Beograd.

Svetsku premijeru film je imao u Veneciji, gde je nagrađen Srebrnim lavom za režiju i Nagradom "Marčelo Mastrojani" za najboljeg mladog glumca/glumicu (Tejlor Rasel).

 

 

 

Galerija