Jezik

eng

Pratite nas

NA 51. FEST-U PREMIJERNO PRIKAZAN DOKUMENTARAC O „YU GRUPI“


 Pred punom velikom salom MTS Dvorane u okviru programa 51. FEST-a premijerno je prikazan dokumentarni film „Yu grupa - Trenutak sna“ reditelja Darka Lungulova. Dokumentarac „YU grupa - Trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o porodici, jer prati trojicu braće Jelić (Dragi, Žika i Rade) koji se rađaju i
odrastaju zajedno sa Jugoslavijom.
Dokumentarni film o jednoj od najdugovečnijih rok grupa na našoj muzičkoj sceni sniman je sedam godina, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina "YU grupe", ali i 45 godina jedne bivše zemlje. Pored originalnih snimaka reditelja Lungulova krišćeno je dosta arhivskog materijala i do sada neviđeni Super 8 filmovi porodice Jelić.
- Hteo sam samo da se zahvalim porodici Jelić što su mi ukazali poverenje i nijednog trenutka nisu pitali bilo šta i verovali mi. Zahvalan sam, što su me pustili u njihove živote. Zahvalan sam Petru Jeliću za originalnu muziku. Zahvalio bih se FEST-u koji je učino da se ovaj susret sa „Yu grupom“ desi svima nama i Hvala Jugoslavu Panteliću i direkciji FEST-a, rekao je Lungulov na poklonjenju ekipe posle premijere zahvalivši  i nekima od svojih saradnika.

Pre premijere, kao što i priliči rok zvezdama, crvenim tepihom prošetali su članovi „Yu grupe“ sa porodicama praćeni novinarskim mikrofonima i kamerama.
Najdugoverčije rokere iz publike su podržale mnogobrojne kolege poput  Zvonimira Đukića Đuleta, Ivana Fecea Firčija, Dejana Cukića, Nikole Čuturila Čuture, Srđana Gojkovića Gileta, te rok kritičara Petra Pece Popovića i rok fotografa Brajana Rašića, ali i mnogi drugi.

"YU grupa - Trenutak sna"  deo je selekcije FEST fokus i gledamo ga 3. marta (12h) MTS dvorana i 4. marta (17h) u Cineplexx Ušće.

Galerija