Jezik

eng

Program

Briljantni advokat En živi u savršenoj harmoniji sa suprugom Pjerom i njihovim šestogodišnjom i osmogodišnjom ćerkama, u kući na visovima Pariza. Jednog dana, 17-godišnji Teo, Pjerov sin iz prethodnog braka, seli se kod njih. En je uznemirena zbog dolaska Tea i postepeno ulazi u strastvenu vezu sa njim, dovodeći svoju karijeru i porodični život u opasnost.

KATRIN BREJA / CATHERINE BREILLAT

Francuska rediteljka i scenaristkinja Katrin Breja (1948) poznata je po provokativnim flmovima koji istražuju seksualnost, odnose i porodične sukobe. Tokom svoje pedesetogodišnje karijere, više puta je svojim filmovima dovodila u pitanje tradicionalne norme. Breja je karijeru započela ulogom u Poslednjem tangu u Parizu (1972) Bernarda Bertolučija. Njen rediteljski debi Prava mlada dama (1975) bio je zabranjen u mnogim zemljama, zbog scena eksplicitnog seksa, pa nije prikazan sve do 2000. godine. U nekim od kasnijih filmova kao što su, Night After Night (1979) i Romansa X ( 1999), suočila se sa sličnim kontroverzama. Njega karijera rediteljke broji 20 filmova, uključujući smele naslove kao što su Fat Girl (2001), Anatomija pakla (2004) i Bivša ljubavnica (2007) i drugi koji su prikazivani na festivalima u Kanu, Veneciji i Brelinu.

 

Kritike:

Film koji prkosi moralnim granicama i narativnim konvencijama (...) Breja nas ponovo dovodi do granica onoga što je prihvatljivo, tražeći od nas da se zapitamo da li uopšte treba da imamo ograničenja?

Džordan Mincer, Holivud reporter

 

Katrin Breja mirno i majstorski uranja u vrtoglavicu, laži, protivrečnosti i manipulacije zapaljive zabranjene ljubavi.

Fabijen Lemersi, Sinevropa

PostFESTum program

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Lista želja

Napravite svoju listu želja

FILMOVI

Celokupan program filmova, sa vremenima projekcija.

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra