Jezik

eng

Program

Nemačka književnica Sandra, njen suprug Samjuel iz Francuske i njihov sin Danijel žive povučeno u zabačenom gradu u francuskim Alpima. Kada je Samjuel pronađen mrtav u snegu isped njihove kolibe, policija istražuje da li je izvršio samoubistvo ili je ubijen. Sandra postaje glavni osumnjičeni. Malo po malo, suđenje postaje ne samo istraga o okolnostima Samjuelove smrti, već i uznemirujuće psihološko putovanje u dubine Sandrine i Samjuelove konfliktne veze.

ŽISTIN TRIJE / JUSTINE TRIET

Žistin Trije (1978) je diplomirala na Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts školi u Parizu. U prvim, dokumentarnim i kratkim filmovima istraživala je mesto pojedinca u grupi. Njen debitantski igrani celovečernji film Age of Panic (2013) prikazan je u programu ACID u Kanu, a drugi - Viktorija (2016) otvorio je “Nedelju kritike” u Kanu. Treći film Sibil (2019) prikazan je u glavnom takmičarskom programu festivala u Kanu, kao i četvrti film - Anatomija pada (2023), koji je nagrađen “Zlatnom palmom”.

 

Kritike:

Vodeći nas kroz gomilu neuhvatljivih sećanja, duboko inteligentnim filmom, Trije izvodi najteži podvig od svih: stiče naše potpuno poverenje.

Džon Froš, Holivud reporter

PostFESTum program

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Lista želja

Napravite svoju listu želja

FILMOVI

Celokupan program filmova, sa vremenima projekcija.

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra