Jezik

eng

Program

Početkom sedamdesetih, na Madagaskaru, oružane snage i njihove porodice žive u jednoj od poslednjih francuskih vojnih baza u inostranstvu, reliktu raspadnutog francuskog kolonijalnog carstva. Pod uticajem čitanja neustrašive strip heroine Fantomete, Tomas, desetogodišnji dečak, radoznalim pogledom briše sve što ga okružuje. Ispod bezbrižnog iseljeničkog života, njegove oči se postepeno otvaraju za drugačiju stvarnost.

ROBIN KOMPILO / ROBIN CAMPILLO

Robin Kampilo (Maroko, 1962) je reditelj, scenarista i montažer filmova They Came Back (2004), Eastern Boys (2013), najbolji film programa “Horizonti” na festivalu u Veneciji, i 120 otkucaja u minutu (2017), dobitnik Gran-prija na festivalu u Kanu i nagrade Cezar za originalni scenario i montažu. Radio je kao koscenarista i montažer na filmovima koje je režirao Loran Kante, među kojima je i Između zidova (2008), film koji je nagrađen “Zlatnom palmom” u Kanu i nagradom Cezar za najbolji adaptirani scenario.

 

Kritike:

Izuzetno bogat sugestivnim detaljima i prelepo obavijen Lapoarijevom fotografijom i Rebotinijevom muzikom, savršeno rekonstruiše atmosferu izgubljenog raja francuskih kolonijalista.

Fabijan Lemerci, Sinevropa

PostFESTum program

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Lista želja

Napravite svoju listu želja

FILMOVI

Celokupan program filmova, sa vremenima projekcija.

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra