Jezik

eng

Program

Muzički novinar iz Njujorka kreće u mahnitu istragu misterioznog nestanka brazilskog pijaniste Tenorija mlađeg, između ostalog, redovnog korepetitora Vinisijusa de Moraisa. Ovaj animirani triler, koji se kreće u ritmu džeza i bosa nove, prikazuje dane neposredno pre nego što je latinoamerički kontinent bio obavijen totalitarnim režimima.

Država:
Španija, Francuska, Holandija, Portugalija, Peru, Velika Britanija , 2023
Žanr:
Animirani
Program:
FEST Anima
Trajanje:
103’
Režija:
Fernando Trueba, Javier MariscalFernando Trueba, Javier Mariscal
Scenario:
Fernando Trueba
Uloge:
Festivali:
2024 – Palm Springs, Geteborg / Göteborg Film Festival, Palm Springs International Film Festival
Reditelj animacije:
Carlos Leon Sancha
Montaža:
Arnau Quiles
Glasovi:
Jeff Goldblum, Tony Ramos, Abel Ayala, Roberta Wallach, Ângela Rabelo, Stephen Hughes, Alejandra Flechner…
Producenti:
Cristina Huete
Produkcija:
Fernando Trueba Producciones Cinematográficas, Les Films d'Ici Méditerranée, Submarine, Animanostra, Gao Shan Pictures, Julian Piker & Firmin SL, ARTE France Cinéma, They Shot the Piano Player AIE
Filmografija:
2023 They Shot the Piano PlayerPucali su na pijanistu
2020 El olvido que seremosForgotten We’ll BeBićemo zaboravljeni
2016 La reina de EspañaThe Queen of SpainKraljica Španije
2012 El artista y la modeloThe Artist and the ModelUmetnik i model
2010 Chico and RitaČiko i Rita
2009 El baile de la victoriaThe Dancer and the ThiefPlesačica i lopov
2003 Blanco y negro
2002 El embrujo de ShanghaiThe Shanghai Spell
2000 Calle 54Ulica 54
1998 La niña de tus ojosThe Girl of Your DreamsDevojka tvojih snova
1996 Two MuchDvoje suvišnih
1992 Belle EpoqueZlatno doba
1989 El sueño del mono locoThe Mad Monkey
1986 El año de las lucesThe Year of AwakeningDoba buđenja
1985 Sé infiel y no mires con quiénBe Wanton and Tread No Shame
1984 Sal gordaRock Salt
1980 Ópera primaOpera Prima

Projekcije

24. feb

Vreme: 17:30
Cena: 600 RSD
Dom omladine Beograda

25. feb

Vreme: 12:00
Cena: 400 RSD
Dvorana Kulturnog centra Beograda

27. feb

Vreme: 21:00
Cena: 400 RSD
Jugoslovenska kinoteka, sala Makavejev

01. mar

Vreme: 22:00
Cena: 600 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 5

FERNANDO TRUEBA, HAVIJER MARISKAL / FERNANDO TRUEBA, HAVIJER MARISKAL / FERNANDO TRUEBA, JAVIER MARISCAL

Reditelj Fernando Trueba (Madrid, 1955) i dizajner Havijer Mariskal (Valensija, 1950) su sarađivali prvi put na filmu Čiko & Rita (2010), dobitniku Goje za najbolji animirani film i nominovanom za Oskara u istoj kategoriji. Trueba je debitovao filmom Ópera Prima (1980), nagrađenom na festivalu u Veneciji. Šest godina kasnije usledilo je Doba buđenja (1986) koje mu je donelo “Srebrnog medveda” u Berlinu. Zlatno doba (1993) je osvojilo Oskara za najbolji strani film, kao i devet Goja. U narednoj deceniji uspeva da pomiri dve ljubavi - film i muziku, posebno latino džez, posvećujući se projektima u kojima spaja oba aspekta: hvaljeni dokumentarac 54. ulica (2000), The Shanghai Spell (2002) i Čiko & Rita (2010). Posle toga je usledio film Umetnik i model (2012) koji mu je doneo “Srebrnu školjku” za najbolju režiju na festivalu u San Sebastijanu. Pucali su na pijanistu (2023) je druga saradnja Truebe i Mariskala i dizajnerov drugi film.

 

Kritike:

Džez i animacija čine nerazdvojne prijatelje u Pucali su na pijanistu.

Kris Vilman, Verajeti

 

Trueba i Mariskal lukavo balansiranju u novom filmu, slaveći opojni ton bosa nove i istražujući razornu brutalnost državnog terora.

Šeri Linden, Holivud reporter

PRODAJNA MESTA

Spisak prodajnih mesta

Lista želja

Napravite svoju listu želja

FILMOVI

Celokupan program filmova, sa vremenima projekcija.

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra