Jezik

eng

Program

Film „Uzor“ Nejca Gazvode u FEST Fokusu 52. FEST-a

 

Na 52. Međunarodnom filmskom festivalu FEST predstavljan je film „Uzor“ Nejca Gazvode koga beogradska publika gleda u programu FEST Fokus.
Nekoliko sati pre premijere 27.02. u DKC-u (19.30) o filmu “Uzor” govorila je srpska producentkinja Nikolina Vučetić-Zečević.
„Uzor“ je treći igrani film koji rediteljski potpisuje Nejc Gazvoda, a bavi se temom vršnjačkog nasilja. Prema rečima producentkinje Nikoline Vučetić-Zečević iza ostvarenja “Uzor” producentski stoje Slovenija, Srbija, Češka i Italija, a projekat se jako dugo spremao jer je reditelj još davne 2002. imao idejuda ovakav film treba snimiti.
“Osećala sam i ličnu odgovornost kao roditelj, koji ima dete uzrasta glavnog junaka ovog filma, ali i kao i producent, da snimim ovakav film. Odgovornost svih nas odraslih je ogromna i ako mi odrasli ne budemo menjali modele, obrasce ponašanja, deca će imati veoma loš uzor. Mislim da posle kovida u kome se svaki čovek na svoj način borio s tom vrstom zaključanosti, imamo ekspanziju svega onoga što je godinama potiskivano i prećutkivano na svim nivoma”, istakla Vučetić-Zečevići i dodala:
“Oni najslabiji nažalost trpe najviše, a to su - deca, žene i stari i o njima treba snimiti film. Od najmanjeg uzrasta imamo ono “ćuti, ne tužakaj” i ako porodica nije fukcionalna gde će dete naučiti tu granicu između netrpljenja i tužakanja”, zaključila je Vučetić Zečević
U filmu “Uzor” igraju France Mandić, Mojca Funkl, Jure Henigman, Vesna Pernarčič, Klara Kuk, Marina Redžepović, Matej Puc, Luka Cimprič, a film gledamo i 28.02 (DOB, 18.00) I i 29.02 (Mts Dvorana Sala 1,14.00)

Galerija

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra