Jezik

eng

Program

“Kraj (Veštački fragmenti čovečanstva)“ braće Ero premijerno na 52. FEST-u

U okviru 52. izdanja  FEST-a  u DKC-u je 29.02. premijerno prikazan film "Kraj (Veštački fragmenti čovečanstva)” rediteljskog tandema Orelijen Ero i Olivije Ero, poznatijih kao braća Ero.
Na dan premijere ostvarenja, koje je prikazano u selekciji Snoliki film, braća Ero predstavili su se pred novinarima FEST-a. Kako su naveli, scenario za film nastao je uz pomoć veštačke inteligencije, a ovaj futuristički eksperimentalni projekat snimili su bez producenta kako bi imali kompletnu slobodu u kreativnosti.
“Hteli smo da napravimo lični film u formi eksperimenta, tako da nismo ni tražili producente. Tako smo odlučili da sebi budemo producenti, a film smo snimali u tajnosti", objasnila su braća Ero.
Prvim dugometražnim filmom, čiji je budžet 50.000 evra, braća Ero postavljaju pitanja poput: da li je to priča o veštačkoj inteligenciji koja je sposobna da sama napiše scenario, ili priča o Ester. " Želeli smo da izazovemo greške kod veštačke inteligencije, tako što ćemo je zatrpavati sa prevelikim brojem informacija. Naterali smo taj alat da greši, tako što smo namerno napisali ime knjige ";Veštačka inteligencija u zemlji čuda" a ne "Alisa". Tako da se pokazalo da iako je puna kvaliteta, čudesna veštačka inteligencija ima uočljivih mana"; zaključili su braća Ero.

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra