Jezik

eng

Program

Na 52. FEST-u predstavljen “Dok'n'Ritam“ festival muzičkog dokumentarnog filma

Pod kupolama 52. Međunarodnog filmskog  festivala FEST predstavljen je festival muzičkog dokumentarmog filma “Dok'n'Ritam”.
O festivalu “Dok'n'Ritam” govorila je autorka festivala Sandra Rančić, koja je navela da od ove godine manifestaciju prate brojne novine.
“Veliko mi je zadovoljstvo da sam na FEST-u, odrasla sam na FEST-u i radila na FEST-u”, rekla je Rančić navodeći da je FEST strast. “Menjamo termin, radili smo “Dok'n'Ritam” u junu, ove godine ćemo raditi festival u septembru. Od 18. do 21. septembra 2024. godine deveti “Dok'n'Ritam” - dođite”, rekla je autorka.
Prema njenim rečima prijave za festival “Dok'n'Ritam” su otvorene već tri nedelje, pozvala je autore da se jave, ali dodala da se selekcija vrši i na druge načine te da se odlazi na druge festivale i selektuju ostvarenja.
Kako je navela, od ove godine “Dok'n'Ritam” menja lokaciju i održava će se u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, a oni koji prate festival znaju da su koncerti sastavni deo ove manifestacije.“Festival muzičkog dokumentarnog filma, jedini takav festival u Srbiji, ostvario je saradnju sa CEBEF-om i nadam se da ćemo u okviru te nove saradnje biti još bolji i još zanimljiviji, sa još važnijim učesnicima iz sveta i regije, i da ćemo ići stepenik po stepenik gore”, zaključila je Rančić.

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra