Jezik

eng

Program

Povratak FEST-a u Sava Centar od 01. do 03. marta!

 

Na veliku radost svih ljubitelja filma, FEST se ove godine vraća na njihovo omiljeno mesto - Sava Centar. Samo za ovu priliku, od 01. do 03. marta Sava Centar je formirao Glavnu kongresnu salu sa postavkom koja najbliže odgovara bioskopskoj sa 350 mesta (koja nisu numerisana).
Ulaznice za ove projekcije mogu se nabaviti putem interneta na sajtu tickets.rs. Ulaz na projekcije koje se održavaju u Sava Centru je iz ulice Milentija Popovića (ulaz obeležen nazivom Sava Centar Congress).


Spisak filmova i link za ulaznice:
https://tickets.rs/tour/fest_2024_1285?CurrentPage=1&filter=IDVenue:3#fpoint


„Kao što je sinonim za Kanski festival nekada bila Palais des Festivals, danas Palata festivala i kongresa, ili za Festival u Veneciji Palazzo del Cinema, tako je za mnoge FEST nezamisliv bez Sava Centra. Radujemo se što ćemo ove godine ponovo biti domaćini FEST-a u posebno obnovljenoj Glavnoj kongresnoj sali. Zajedno sa svim vernim posetiocima najstarijeg filmskog festivala u našoj zemlji željno čekamo projekcije filmova u Plavoj dvorani čije renoviranje će biti završeno u septembru ove godine. Do tada, ovogodišnjim projekcijama stvorili smo prostor za odabranu publiku i najveće ljubitelje FEST-a u Sava Centru“ - izjavila je Kristina Milinčić, generalna direktorka Sava Centra.
"Dogodine u Plavoj dvorani Sava Centra” izjavio je Jugoslav Pantelić, umetnički direktor FEST-a:
“tNaravno da se FEST vraća u Sava Centar, to je festivalski prostor, kao i MTS Dvorana. Nekima je on prva asocijacija za FEST, međutim ja volim oba prostora i mislim da su oba prostora festivalska i da su oni FEST;
Ljubitelji filmova moći će u posebno adaptiranoj Glavnoj kongresnoj sali da uživaju u projekcijama najatraktivnijih filmskih naslova za koje se već traži karta više: „Udar sreće“ Vudija Alena, „Hotel Palas“ Romana Polanskog, “Svi mi stranci” Endrua Hejga, “Ukus ljubavi” sa Žilijet Binoš i Benoa Mežimelom (nagrada na Kanskom festivalu za najbolju režiju), “Anatomija pada” Žistin Trije (Zlatni globus za najbolji strani film i scenario i Zlatna palma u Kanu), “Obećana zemlja” sa Madsom Mikelsenom (tri Evropske filmske nagrade - najbolji glumac, fotografija, kostim).

Pokrovitelj
Ministartsvo kulture i informisanja
Osnivač
Grad Beograd

Sponzori

 
 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
 
Italijanski kulturni centra